مواد لازم
ا کیلوگرم سیب زمینی
2/1 لیتر شیر
4/1 لیتر خامه
۱۰ گرم کره
۲ حبه سیر
۱ شاخه آویشن
فلفل سیاه جوز هندی و نمک به میزان لازم
طرز تهیه
سیرها و سیب زمینی ها را پوست بکنید. سیب زمینی ها را در آب رها نکنید تا نشاسته خود را از دست ندهند. یک حبّه سیر را کاملاً ریز کنید. سیب زمینی ها را به قطعات ۳ تا ۴ میلی متری خورد کنید. شیر را در یک قابلمه بجوشانید. سیب زمینی ها، سیر، آویشن، فلفل، جوز هندی و کمی نمک را به آن اضافه کنید. اجازه دهید تا ۳۰ دقیقه با شعله ی ملایم پخته شوند. سپس ۱۰ دقیقه درب آن را گذاشته و اجازه دهید تا استراحت کند. داخل ظرف را با کره چرب کنید. یک حبه سیر را که نصف کرده اید به تمامی قالب بمالید. سیب زمینی ها درون قالب گراتین بریزید به حدی که تا یک سانتی متری لبه قالب را بپوشاند. خامه و شیر را که از قبل آماده کرده اید بر روی سیب زمینی ها بریزید تا سطح آن ها را به خوبی بپوشاند. تکه های کوچک کره را بر روی سطح گراتین قرار دهید. مواد را در یک فر از قبل گرم شده با دمای ۲۰۰ درجه سانتی گراد به مدت ۳۰ تا ۴۵ دقیقه قرار دهید. زمانی که سطح گراتین به رنگ طلایی یک دست درآمد، غذا آماده است.