جراحی درون بین و کم تهاجمی عمومی درمان جراحی چاقی مرضی

جراحی لاپاراسکوپی کیسه صفرا

لاپاراسکوپی کیسه صفرا چیست؟

لاپاراسکوپی کیسه صفرا یک روش کم تهاجمی و برای درمان مشکلات کیسه صفرا است.

جراحان با استفاده از روش لاپاراسکوپی که یک جراحی کم تهاجمی می‌باشد کیسه صفرا را جدا کرده و آن را از بدن خارج می‌کنند.

لاپاراسکوپی کیسه صفرا چگونه است؟

همانگونه که گفته شد جراحی لاپاراسکوپی کیسه صفرا زمانی اتفاق می افتد که کیسه صفرا دچار مشکلات و بیماری هایی می‌گردد.در این زمان از دستگاهها و وسایل پیشرفته ای برای حذف کیسه صفرا استفاده میشود. کیسه صفرا اندامی به شکل گلابی میباشد که در زیر کبد قرار دارد. وظیفه کیسه صفرا تولید مایع صفرا می باشد که برای هضم غذا و از بین بردن چربی اضافی مهم است.

*البته هضم غذا بدون وجود صفرا نیز براحتی انجام میپذیرد و صفرا تنها به این عمل کمک می‌کند.

دلیل انجام این شیوه جراحی کیسه صفرا چیست؟

اصلی ترین دلیل انجام جراحی لاپاراسکوپی کیسه صفرا را میتوان وجود سنگ صفرا دانست.

وجود سنگ صفرا می‌تواند عوارض مختلفی را برای فرد به همراه داشته باشد.

در واقع میتوان گفت زمانی که مواد موجود داخل کیسه صفرا جامد و محکم میشوند سنگ صفرا را تولید میکنند که این سنگ میتواند به بزرگی یک توپ گلف بوده یا به اندازه شن های کوچک باشد. علاوه بر سنگ صفرا مشکلات دیگری نیز میتواند باعث شود که جراحی لاپاراسکوپی کیسه صفرا صورت پذیرد این مشکلات عبارت اند از:

- سرطان کیسه صفرا

- پارگی یا سوراخ شدن کیسه صفرا ایجاد التهاب یا تورم در کیسه صفرا

- سنگ کیسه صفرایی که علامت و درد داشته باشد حتی بدون وجود التهاب .

- دیسکینزی (مشکل) (حرکتی) صفرا

- بعد از پانکراتیت که در اثر سنگ صفرا ایجاد شده باشد. (التهاب لوز المعده)

 

*درد کیسه صفرا معمولا بالای شکم یا ربع فوقانی سمت راست شکم احساس می‌شود.

 

آمادگی قبل از انجام عمل چگونه است؟

قبل از انجام جراحی لاپاراسکوپی کیسه صفرا پزشک معالج شما برای اطمینان بیشتر از سلامتی کامل تستها و آزمایشاتی را برای فرد تجویز می کند که این تست‌ها عبارتند از:

- عکسبرداری از کیسه صفرا

- تست قند خون

- مرور سوابق پزشکی بیمار

- معاینه فیزیکی بدن

بعضی از داروها ، مکمل ها و ویتامین‌ها می‌توانند بر روی خون تاثیر گذاشته و باعث رقیق شدن آن شوند، بنابراین قبل از انجام جراحی تمامی داروها یا مکمل هایی که مصرف می‌کنید را به پزشک اطلاع دهید تا درصورت نیاز چند روز قبل از جراحی مصرف آنها قطع شود. و همچنین خانم هایی که باردار هستند یا احتمال میدهند که باردار باشند باید قبل از انجام جراحی پزشک خود را در جریان قرار دهند.

بعد از این نوع از عمل جراحی چه اتفاقی می افتد؟

پس از آن که جراحی لاپاراسکوپی کیسه صفرا برای بیمار انجام شد ، فرد رغبت خیلی کمی نسبت به غذا خوردن را نشان دهد. اما وجود درجات مختلف اسهال در آنها طبیعی می‌باشد. بعد از به هوش آمدن کامل فرد باید سریعاً شروع به راه رفتن کند و پزشک مراقبت های لازم برای بهبود سریع تر را به بیمار توصیه میکند که بهتر است حدود چند روز استراحت کند.

*دقت داشته باشید که مراقبت از زخمها جهت جلوگیری از عفونت بسیار مهم بنابراین بهتر است زخمها را کاملاً تمیز و استریل نگه دارید. پس از بهبودی کامل و بسته شدن زخمها شما میتوانید برای کشیدن بخیه ها به پزشک معالج خود مراجعه فرمایید.

مراقبتهای بعد از این شیوه ی عمل کیسه صفرا :

برای جلوگیری از درد می‌تواند از مسکن های تجویز شده توسط پزشک استفاده کنید.

همچنین استفاده از آنتی بیوتیک ها نیز در صورت تجویز و صلاح دید جراح برای جلوگیری از عفونت بسیار مهم و ضروری می‌باشد.

یک روز پس از انجام لاپاراسکوپی کیسه صفرا می‌توانید دوش گرفته و زخم‌ها را تمیز کنید.

در صورتی که کارتان سخت نیست و پشت میز قرار دارد یک هفته بعد از جراحی می‌توانید به سر کار باز گردید و در غیر این صورت بهتر است حدود ۱۵ روز استراحت کنید.

رژیم غذایی معمولی خود را حفظ کنید اما بهتر است از نمک و چربی تا زمان بهبودی کمتر استفاده کنید.

مزایای جراحی لاپاراسکوپی کیسه صفرا چیست؟

یکی از مشکلاتی که در هنگام جراحی باز ایجاد میشود بروز چسبندگی می باشد. اما در حین جراحی لاپاراسکوپی کیسه صفرا به دلیل این که حفره شکمی به طور کامل باز نمی‌شود این مشکل ایجاد نخواهد شد زیرا اعضای داخلی بدن به هیچ عنوان در معرض هوای آزاد قرار نمی‌گیرند.

یکی دیگر از مهمترین مزایای که این نوع جراحی دارد آن است که برای انجام این عمل از برشهای بسیار کوچکی استفاده میشود که این برشها خیلی سریع بهبود یافته و فرد می تواند سریع تر به فعالیتهای روزانه خود بازگردد. همچنین از نظر زیبایی نیز میتواند برای شخص اهمیت داشته باشد زیرا برش ها بسیار کوچک هستند و زیاد مشخص نخواهد بود.

نقاهت بعد از لاپاراسکوپی کیسه صفرا چگونه است؟

 دوران نقاهت بعد از لاپاراسکوپی بسیار کوتاه است و فرد معمولا ظرف یک روز از بیمارستان مرخص می‌شود.

عوارض لاپاراسکوپی کیسه صفرا چیست؟

در واقع میتوان گفت جراحی لاپاراسکوپی کیسه صفرا یکی از جدیدترین و پیشرفته ترین روشهای جراحی میباشد که ایمنی بسیار بالایی دارد. اما گاز دی اکسید کربنی که برای انجام این جراحی استفاده می شود برای افرادی که دچار بیماری های قلبی و تنفسی هستند خطرناک است و آنها نباید از این روش استفاده کنند پس بهتر است در صورتی که دچار چنین بیماری هایی هستید پزشک خود را در جریان قرار دهید.

همچنین جراحی لاپاراسکوپی برای افرادی که سن آنها بیش از ۶۰ سال می باشد توصیه نخواهد شد مگر این که تحت نظر یک جراح با تجربه که آموزش های لازم در این زمینه را دیده است و دقت و مهارت بسیار بالایی در انجام جراحی دارد صورت پذیرد.